Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Barnított vajban sült libamáj epres salátával. recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» A salátához:
» 1 fej jégsaláta
» 250 g eper
» 1 marék vegyes retekcsíra
» 2 ek szőlőmagolaj
» 2 ek Tokaji bazsalikomos borecet
» 1 tk méz
» 1 ek snidling
» 1 csipet
» frissen őrölt bors
» A libamájhoz:
» 6 szelet libamáj
» 1 ek vaj
» só
» frissen őrölt bors
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


Először a salátát készítjük el, különben a máj elhűl.
A jégsalátát elég finom csíkokra vágjuk, az eper csumáját levágjuk, majd negyedeljük az eperszemeket. Egy tálba rakjuk a salátával és a leöblített retekcsírával együtt.
Egy kis tálban összekeverjük az öntethez az olajat, a borecetet, a mézet és a finomra vágott snidlinget. Beleszórjuk a sót és tekerünk bele borsot. Kikeverjük és a salátára öntjük, óvatosan összeforgatjuk, és elosztjuk két tányéron.
A vajat egy serpenyőben lassú tűzön barnára pirítjuk, majd belerakjuk a libamájszeleteket. Sózzuk és borsozzuk. 2-3 percig pirítjuk a májszeleteket, majd megfordítjuk óvatosan két spatula segítségével és a másik oldalát is megsütjük, közben sózzuk és borsozzuk. Az előkészített tányérokra rakjuk és locsolunk rá egy keveset a visszamaradt vajból.
Megjegyzés / tipp:

Azonnal tálaljuk.
0 komment 2 ember kedveli haaapci
2012.10.19 07:08
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
salátát készítjük, jégsalátát elég, eper csumáját, tálba rakjuk, leöblített retekcsírával, finomra vágott, salátára öntjük, serpenyőben lassú, másik oldalát, előkészített tányérokra, visszamaradt vajból, összeforgatjuk, májszeleteket, összekeverjük, retekcsírával, megfordítjuk, szőlőmagolaj, bazsalikomos, segítségével, visszamaradt, eperszemeket, előkészített, negyedeljük, Beleszórjuk, serpenyőben, libamájhoz, belerakjuk, jégsalátát, tányérokra, Kikeverjük, retekcsíra, snidlinget, leöblített, salátával, Barnított, borecetet, borsozzuk, salátához, jégsaláta, eper, marék vegyes retekcsíra, szőlőmagolaj, Tokaji bazsalikomos borecet, snidling, csipet, frissen őrölt bors,
Szilvával töltött csirkemell bacon köntösben
0 komment 3 ember kedveli
vaniliás muffin fehér krémmel
0 komment 1 ember kedveli
Tökös kapros lecsó !
0 komment 1 ember kedveli
zöldbabpörkölt
0 komment 6 ember kedveli
Vörösboros marhalábszár szegfűszeggel...
0 komment 4 ember kedveli
Sajtos pogácsa
0 komment 21 ember kedveli
Banános csokis muffin
0 komment 3 ember kedveli
Olcsó póréhagymás sajtkrémleves
0 komment 1 ember kedveli
Kókuszos sütemény
0 komment 3 ember kedveli
Sárgaborsókrémleves
0 komment 1 ember kedveli
Zöldborsós csirkemell
0 komment 2 ember kedveli
Poharas túrókrém
0 komment 7 ember kedveli
Lusta lángos Recept
0 komment 34 ember kedveli
Aszalt szilvás csirkemell
0 komment 5 ember kedveli
Disznótoros leves
0 komment 1 ember kedveli
Bodzaital
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.